21 септември 1990

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ 1990 ГОДИНА                                           БРОЙ 187 /205/

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ - СЛЕДВА ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПРЕДОСТАВЕНОТО ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ОБРЪЩЕНИЕ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ ”ЕРА-3" КЪМ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ПАРТИИ И ГРАЖДАНСКИ ДВИЖЕНИЯ ИЗВЪН СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ И БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ.


РЪКОВОДИТЕЛИ НА ПАРТИИ И ГРАЖДАНСКИ ДВИЖЕНИЯ ИЗВЪН СДС И БСП, ОБРЪЩАМЕ ВИ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ПРОЦЕСЪТ НА "ПОЛИТИЧЕСКОТО УБИЙСТВО”, ЗАПОЧНАТ ОТ ЖЕЛЕВ И ЛУКАНОВ, НАВЛИЗА В РЕШИТЕЛЕН МОМЕНТ. СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОН ОТ ПОДГЛАСНИЦИТЕ ИМ В ПАРЛАМЕНТА, ЧРЕЗ КОЙТО НАПЪЛНО СЕ УТВЪРЖДАВА ДИКТАТОРСКАТА ВЛАСТ ПО МЕСТА И СЕ ПРЕМАХВА НАШАТА ОБЩЕСТВЕНА СИЛА, СЛЕДВА НОВИЯТ УДАР СРЕШУ НАС, КАТО СЕ ИЗПОЛЗУВА ПОЗНАТ НОМЕР ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ. НАРОДЪТ ПОМНИ КАК ПРЕДИ ВСЯКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ СЕ ПРОВЕЖДАШЕ КАМПАНИЯ ЗА УБЕЖДАВАНЕ В ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТТА МУ. ДО БОЛКА ПОЗНАТИ СА ПРЕДАВАНИЯТА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА ПОЛЕЗНОСТТА ОТ РИБАТА, ПИЛЕТО НАПРИМЕР ПРЕДИ 200-300-ПРОЦЕНТНОТО ПОКАЧВАНЕ ЦЕНИТЕ НА МЕСОТО И КОЛБАСИТЕ. ТОЗИ ВАРИАНТ В ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОЦЕС СЕ ПРИЛАГА И СЕГА. НИЕ ИМАМЕ ФАКТИ ЗА НАРЕЖДАНЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА РП ОТ ГОРЕ 4 ВЕСТНИКА ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ НОРМАЛНО. ДВА ОТ ТЯХ СА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ОПОЗИЦИЯ. ТЕЗИ КЛЮКАРСКИ, ОТБЛЪСКВАЩИ СЪС ЗЛОБАТА И БЕЗДАРНОСТТА СИ ИЗДАНИЯ СЕ НАСАЖДАТ ПРИНУДИТЕЛНО НА ХОРАТА ЕЖЕДНЕВНО, ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЕЧЕ ТОНОВЕ ОТ ТЯХ ОТИВАТ ЗА ПРЕТОПЯВАНЕ. НАШИТЕ ИЗДАНИЯ, КОИТО СА СЕДМИЧНИЦИ И ИЗДЪРЖАТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НИ, ИЗПОЛЗУВАТ САМО ПО ЕДНО ТОПЧЕ ХАРТИЯ. ИЗДАНИЯТА СА ГЛАСЪТ НА САМИЯ НАРОД, НЕГОВИТЕ ПРОБЛЕМИ, ОТНОШЕНИЕ И СЪВЕСТ. ТЕ СА ТИПИЧЕН ИЗРАЗ НА ЕДНА РАЖДАША СЕ ТРУДНО ДЕМОКРАЦИЯ. НИЕ ОБАЧЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ ПРИТЕЖАВАМЕ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, ЧРЕЗ КОЙТО ТАЙНО СЕ ПОКРИВАТ ЗАГУБИТЕ НА ДВЕТЕ СИЛИ, НО И НЕ МОЖЕМ ДА ВЪЗДЕЙСТВУВАМЕ НА МЕСТНАТА НОМЕНКЛАТУРА ДА ПОСТАВИ НАШИТЕ ИЗДАНИЯ НА РАВНОПРАВНА ОСНОВА. ПРЕДСТОЯЩОТО НЕВЕРОЯТНО ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ОТ 5-7 ПЪТИ ОЗНАЧАВА ПЪЛЕН КРАХ НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ НИ, КОИТО И СЕГА ЕДВА ИЗДЪРЖАТ НА УДАРИТЕ НА ПОДЧИНЕНИТЕ НА СДС И БСП РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ПЕЧАТА НИ. СЪЮЗ "ЕРА-3" ВЕЧЕ СЕ ГОТВИ ЗА РЕШИТЕЛНА БИТКА С ТЕЗИ "ИЗМАМНИЦИ" И ВИ МОЛИ, АКО ЖЕЛАЕТЕ ИЗОБЩО В ТАЗИ СТРАНА ДА ВЛЕЗЕ НЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ, ДА ЗАСТАНЕТЕ ДО НАС В ТАЗИ БОРБА.

ПОМИСЛЕТЕ СЕРИОЗНО, ПРЕДИ ВЕЧЕ ДА НИ НЯМА.

СОФИЯ, СЕПТЕМВРИ 1990 ГОДИНА

/ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"/


X   X   X

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ - СЛЕДВА ПРЕДОСТАВЕНИЯТ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИЗВЕСТИЕТО ЗА ПРОТЕСТНАТА АКЦИЯ КРАЙ СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ЛИДЕРИ И ЧЛЕНОВЕ НА РЪКОВОДСТВАТА НА ПАРТИИ, УЧАСТВАЩИ В ХРИСТИЯН-СОЦИАЛНИЯ СЪЮЗ /ХСС/.


НА 20 СЕПТЕМВРИ 1990 Г. КРАЙ СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ СЪСТОЯ ПЪРВАТА АКЦИЯ НА УЧРЕДЕНИЯ НАСКОРО ХРИСТИЯН-СОЦИАЛЕН СЪЮЗ
- ХСС.

ДЕМОНСТРАНТИТЕ, НА РАВНИЩЕ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПАРТИИ И ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА СЪЩИТЕ, ИЗДИГНАХА ЛОЗУНГИ, ПРИЗОВАВАЩИ ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДА СЕ ЗАЕМЕ БЕЗ ПРОТАКАНЕ С РЕШАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС И ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТТА НА РЕГИСТРИРАНОТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ /ДПС/.

ХРИСТИЯН-СОЦИАЛНИЯТ СЪЮЗ БЕ УЧРЕДЕН ЧРЕЗ ОБЕДИНЕНИЕТО НА ХРИСТИЯН-СОЦИАЛНАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ /ХСК/, В КОЯТО ЧЛЕНУВАТ: ОТЕЧЕСТВЕНАТА ПАРТИЯ НА ТРУДА, ХРИСТИЯН-РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ "НОВА ДЕМОКРАЦИЯ", БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛ-РАДИКАЛИА ПАРТИЯ И НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА НА ОПОЗИЦИОННИТЕ СИЛИ /КОС/, СЪСТОЯЩА СЕ ОТ БЗНС-ВРАБЧА-1, НЕЗАВИСИМА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ, БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПАРТИЯ, ПАРТИЯ НА ТРУДА, ХРИСТИЯН-РАДИКАЛНА ПАРТИЯ И БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ "ЕВРОПЕЙСКА ФЕДЕРАЦИЯ”.

В ДЕМОКРАЦИЯТА УЧАСТВА И РЪКОВОДСТВОТО НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА НАЦИОНАЛНА И ОБЕКТИВНА ТЕЛЕВИЗИЯ.

/ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"/


X   X   X

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ - СЛЕДВА ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПРЕДОСТАВЕНАТА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ ДЕМОКРАТИ В
БЪЛГАРИЯ /СЮД/.


СЪЮЗЪТ НА ЮРИСТИТЕ ДЕМОКРАТИ В БЪЛГАРИЯ С БЕЗПОКОЙСТВО КОНСТАТИРА ТЕНДЕНЦИЯТА НА ЕСКАЛИРАНЕ НА СОЦИАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ, НАПРАВЛЯВАНА ЕДНОПОСОЧНО ОТ ЗАИНТЕРЕСУВАНИ СРЕДИ В ДЪРЖАВАТА.


ПОЖАРЪТ /ВСЪЩНОСТ ПОГРОМЪТ/ В СГРАДАТА, ИЗВЕСТНА КАТО "ПАРТИЕН ДОМ", СЕ ОКАЗА БЛАГОПРИЯТЕН ПОВОД ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО НА НАРОДА ОТ ТЪРСЕНЕ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ НА ВИСШАТА ПАРТИЙНО-ДЪРЖАВНА НОМЕНКЛАТУРА, ДОВЕЛА БЪЛГАРИЯ ДО ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. ПОЖАРЪТ Е ПРЕДИЗВИКАН ОТ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, ИЛИ Е СПОНТАННА РЕАКЦИЯ, Е НАИСТИНА ВАЖНО, НО ПО-СЪЩЕСТВЕНО Е КОЙ И КАК ТАКТИЧЕСКИ СЕ ВЪЗПОЛЗУВА ОТ СЛУЧАЯ, ЗА ДА РЕАГИРА НА ИКОНОМИЧЕСКАТА, МОРАЛНАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ /СТОПАНСКАТА, ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА И МОРАЛНАТА КРИЗА, КОИТО В СЪВКУПНОСТТА СИ ОФОРМЯТ НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА/.
НАБЛЮДАВАНОТО ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОРГАНИТЕ НА РЕДА /ДОКУМЕНТИРАНО, ОСВИДЕТВЛСТВУВАНО И ДОРИ ПРИЗНАТО: "НЕ НИ Е
ЗАПОВЯДАНО..."/, НЕОПРАВДАНО ОТ КАКВАТО И ДА Е ГЛЕДНА ТОЧКА /ЧОВЕШКИ МОРАЛ, ЮРИДИЧЕСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ, СОЦИАЛНО- ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА ЗАИНТЕРЕСУВАНОСТ!/, СЪЩО НАСОЧВА КЪМ ОНЕЗИ, В ЧИИТО РЪЦЕ Е ВЛАСТТА ДА ЗАПОВЯДВАТ /И ДА ПРЕНЕБРЕГВАТ НАРЕЖДАНИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ /ПРЕЗИДЕНТ/ НА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ИМА ЮРИДИЧЕСКА, НО НЕ ПРИТЕЖАВА, КАКТО ПОКАЗАХА СЪБИТИЯТА, ФАКТИЧЕСКАТА ВЛАСТ В ДЪРЖАВАТА/. ОПРАВДАНИЕТО С ЛИПСА НА ЗАКОН ЗА ПОЛИЦИЯТА Е АБСУРДНО, ЗАЩОТО ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО ВЪТРЕШНОДЪРЖАВНИ И МЕЖДУНАРОДНИ ПРАВНИ РАЗПОРЕДБИ, КОИТО БЯХА ПРИЛОЖИМИ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ. ПОСЛЕДВАЛИТЕ ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ - ПОСТАНОВЛЕНИЕ HP.95 ОТ 5.9.1990 Г., ОСОБЕНО АЛИНЕЯ 5 /РАЗПОРЕДБИТЕ НА ПРЕДХОДНИТЕ АЛИНЕИ СЕ ПРИЛАГАТ И ПРИ РАЗПРЪСВАНЕ НА ЗАБРАНЕНИ ИЛИ ПРЕКРАТЕНИ СЪБРАНИЯ, МИТИНГИ И МАНИФЕСТАЦИИ/ НЕДВУСМИСЛЕНО СОЧАТ В ЧИЙ ИНТЕРЕС Е ИЛИ ПОНЕ КОЙ СЕ ВЪЗПОЛЗУВА ОТ ПОЖАРА.

НИКАКЪВ ЗАКОН В НИКОЯ СЪВРЕМЕННА ДЪРЖАВА НЕ ПОЗВОЛЯВА МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕТО ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТО ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН В МУЗЕЙ, ИЗ ЧИИТО ЗАЛИ ДА СЕ РАЗВЕЖДАТ ПОСЕТИТЕЛИ. НО ИМЕННО ТОВА СЕ НАПРАВИ СЛЕД ПОЖАРА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ. СПРАВКАТА С НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС НА НРБ Е КАТЕГОРИЧНА /ВЖ. РАЗДЕЛ ПЕТИ ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЛ. ЧЛ. 106-111/. СЕРИОЗНИ ПОДОЗРЕНИЯ ЗА МАНИПУЛАЦИИ ОЩЕ НА МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕТО ПРЕДИЗВИКВАТ И МНОГОБРОЙНИТЕ СЛУЧАИ НА ПРОИЗВОЛНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ВЕЧЕ ЗАДЪРЖАНИ УЧАСТНИЦИ ОЩЕ В МОМЕНТА НА ОПОЖАРЯВАНЕТО, ЗАЯВЛЕНИЯ НА ДРУГИ, ЧЕ В СГРАДАТА СЛУЖЕБНИ ЛИЦА СА ПОДПАЛВАЛИ ОТДЕЛНИ СТАИ, НАЛИЧИЕТО НА БИДОНИ С НАФТА ПО КОРИДОРИТЕ И СТАИТЕ НА СГРАДАТА.

КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА В НЕПРЕДУБЕДЕНОСТТА НА СЛЕДОВАТЕЛИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ, СЪДИИТЕ И СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАТЕЛИ, КОИТО СА СЪЩИТЕ ОРЪДИЯ НА ЯРОСЛАВРАДЕВАТА И ТОДОРЖИВКОВАТА ТОТАЛИТАРНА ПАРТИЙНО-ДЪРЖАВНА НОМЕНКЛАТУРА? ХИЛЯДИ ЗРИТЕЛИ ВИДЯХА, ЧЕ УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ВАНДАЛСКИЯ АКТ БЯХА СТОТИЦИ, А ПРОКУРАТУРАТА ПРИВЛИЧА ДВАДЕСЕТИНА ДУШИ. СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ ПОДБИРАТ ИЗКУПИТЕЛНИ ЖЕРТВИ В ЛИЦЕТО НА СЪЩИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЙЦИ, КОИТО БЯХА ПРЕСЛЕДВАНИ ДОПРЕДИ В ТОДОРЖИВКОВСКИЯ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ. ТЕХНИТЕ ОФИЦИАЛНИ, НА "ЗАКОННО" ОСНОВАНИЕ ПРЕСЛЕДВАЧИ СА СЪЩИТЕ ХОРА, КОИТО ГИ ПРЕСЛЕДВАХА НА СЪЩОТО ОСНОВАНИЕ МИНАЛАТА ГОДИНА.

ЗА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СЮД В БЪЛГАРИЯ: ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ: АСЕН КАНТАРДЖИЕВ
СЕКРЕТАР: НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

19 СЕПТЕМВРИ 1990 Г.

/ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"/


X   X   X

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ - СЛЕДВА ПРЕДОСТАВЕНИЯТ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ПЪЛЕН ТЕКСТ НА СЪОБЩЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТ-КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ /БДКП/.

НАЦИОНАЛНИЯТ ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТ-КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ СЪОБЩАВА, ЧЕ ИЗНЕСЕНОТО СЪОБЩЕНИЕ ЗА СМЯНА НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА. ШЕСТИМА ЧЛЕНОВЕ ОТ ДЕСЕТЧЛЕННИЯ НАЦИОНАЛЕН ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР НЕ ПРИЗНАВАТ СИМУЛИРАНАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПОРАДИ ГРУБИ УСТАВНИ НАРУШЕНИЯ. ЛИДЕР НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТ-КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ Е И ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ Г-Н ИНЖ. ИВАН НОНЧЕВ АМБАРЕВ, А Г-ЖА РАДКА ГЕОРГИЕВА ФИЛИПОВА Е РЕДОВЕН ЧЛЕН НА НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР.

18 СЕПТЕМВРИ 1990 Г.         НАЦИОНАЛЕН ОПЕРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА БДКП

/ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"/


X   X   X

СОФИЯ, 21 СЕПТЕМВРИ - СЛЕДВА ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПРЕДОСТАВЕНАТА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ПРОГРАМНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИЯ СИНДИКАЛНО-ТВОРЧЕСКИ СЪЮЗ НА СЛЕДСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ. ДОКУМЕНТЪТ Е ПРИЕТ НА 1 СЕПТЕМВРИ 1990 Г. В СОФИЯ ОТ УЧРЕДИТЕЛНИЯ КОНГРЕС НА СЪЮЗА.


НИЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ В ПОДРАЗДЕЛЕНИЯТА НА НАЦИОНАЛНАТА СЛЕДСТВЕНАСЛУЖБА, РАБОТЕЩИ И ПЕНСИОНЕРИ, ПО СВОЯ ИНИЦИАТИВА, ДОБРОВОЛНО И В ПЪЛНО СЪГЛАСИЕ С ТРАДИЦИИТЕ НА ПРАВНИЦИТЕ-ДЕМОКРАТИ, НА СВЕТОВНОТО СИНДИКАЛНО ДВИЖЕНИЕ, ПРИНЦИПИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И БЕЗ ДА ПРОТИВОРЕЧИМ НА БЪЛГАРСКОТОЗАКОНОДАТЕЛСТВО,

ЗАЯВЯВАМЕ:

ГЛАВА ПЪРВА:

- СЪЗДАВАМЕ НЕЗАВИСИМА ПРОФЕСИОНАЛНО-ТВОРЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ СЛЕДСТВЕНИЯ АПАРАТ НА HP БЪЛГАРИЯ С ИДЕАЛНИ ЦЕЛИ И СИНДИКАЛНА НАСОЧЕНОСТ;
- ПОДКРЕПЯМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО ВСИЧКИ УСИЛИЯ ЗА КОНСОЛИДАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ЗАЩИТА НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И НАЦИОНАЛИАТА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА НАШАТА РОДИНА - НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ;
- БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА Е ОБЩОЧОВЕШКО ДЕЛО И В ТАЗИ БОРБА МЕЖДУДЪРЖАВНИТЕ ГРАНИЦИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕЧКА;
- МАНИФЕСТИРАМЕ ПЪЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА СЪЮЗА НА СЛЕДСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ ВСЯКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ, БЕЗ ДА СЕ ИГНОРИРАМЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В СТРАНАТА И В СВЕТА.

КАТО ОЦЕНЯВАМЕ ОСОБЕНАТА ОБЩЕСТВЕНА ЗНАЧИМОСТ НА ДЕЙНОСТТА НА СЛЕДСТВЕНИЯ АПАРАТ ЗА ЗАЩИТА НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРИНЦИПИ, ПРАВОВИЯ РЕД, ЖИВОТА, ЗДРАВЕТО И СВОБОДАТА НА ГРАЖДАНИТЕ И ИМУЩЕСТВАТА НА ДЪРЖАВАТА, ЧАСТНИ ЛИЦА И ТЕХНИ ОРГАНИЗАЦИИ И СДРУЖЕНИЯ,

ДЕКЛАРИРАМЕ:

ГЛАВА ВТОРА:

1. ЩЕ РАБОТИМ НЕОТСТЪПНО ЗА ПОСТИГАНЕ НА ПЪЛНА ПРОЦЕСУАЛНА, ОРГАНИЗАЦИОННА И ТВОРЧЕСКА НЕЗАВИСИМОСТ НА СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА НА СТРАНАТА.

2. ПОДКРЕПЯМЕ ИЗЦЯЛО УСИЛИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МНОГОПАРТИЙНА ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА И ДЕМОКРАТИЧНА ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА ПРИ ПЪЛНО РАЗДЕЛЯНЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ.

3. ОБЯВЯВАМЕ СЕ ЗА РАЗУМНО, ПЛАНОМЕРНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО НАСЛЕДЯВАНЕ НА ПОЛЕЗНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ В СЛЕДСТВЕНАТА РАБОТА И ЗА ШИРОКО НАВЛИЗАНЕ НА ВОДЕЩИЯ СВЕТОВЕН ОПИТ, ПРИЛОЖИМ В НАШИТЕ УСЛОВИЯ.

4. ЗАКОНЪТ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ, БЕЗ РАЗЛИКА НА ПОЛ, ВЪЗРАСТ, НАЦИОНАЛНОСТ, ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ, ЦВЯТ НА КОЖАТА, ПОЛИТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ.

5. НАШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЩЕ ЗАЩИТАВА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, СОЦИАЛНИТЕ И ТРУДОВИТЕ ПРАВА НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ В СЪОТВЕТСТВИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА И ДРУГИТЕ ЗАКОНИ НА СТРАНАТА И В УНИСОН С ХАРТАТА НА ООН ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

6. ДЕЙНОСТТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НЯМА ДА ПРОТИВОРЕЧИ НА УСТАВИТЕ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ И НА КОДЕКСА НА ТРУДА.

7. ОРГАНИЗАЦИЯТА ЩЕ СЪДЕЙСТВУВА НА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ СИЛИ, КОИТО НА ДЕЛО ЗАЩИТАВАТ СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА НАРОДА.

8. ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ОРГАНИ НА ЦЕНТЪРА И НА РЕГИОНАЛНИТВ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ СЕ ИЗБИРАТ С ПРЯКО И ТАЙНО ГЛАСУВАНЕ НА СЪБРАНИЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ.

ГЛАВА ТРЕТА:

ОСНОВОПОЛАГАЩИ ПРИНЦИПИ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА СА:

- ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ДЕЙНОСТ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ И ИНТЕЛЕКТУАЛИЗИРАНЕ НА СЛЕДСТВЕНИЯ ТРУД.
- ГАРАНТИРАН СУВЕРЕНИТЕТ НА ОРГАНА НА ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ОТ ОБВИНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. КОНТРОЛЪТ ЗА ЗАКОННОСТ НЕ ДОПУСКА ПОВЛИЯВАНЕ ВЪРХУ ЛИЧНОТО И НЕПОСРЕДСТВЕНО УБЕЖДЕНИЕ НА СЛЕДОВАТЕЛЯ.
- ПРАВО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ТВОРЧЕСКИ КЛУБОВЕ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРИНЦИП.
- КАТО НАЧАЛЕН СТАДИЙ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО НЕ ПРЕДРЕШАВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ И СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДОПУСНАТИ ОТ НЕГО СЪДЕБНИ ГРЕШКИ.
- ПРИНЦИПНОСТ И АБСОЛЮТНА НЕЗАВИСИМОСТ ПРИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ И ДРУГИ СЛУЖБИ НА МВР.
- ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНО-ТВОРЧЕСКИ, СИНДИКАЛНИ, ИЗВЪНПАРТИЙНИ ЦЕЛИ.
- САМОСТОЯТЕЛНОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ДЪРЖАВНИ, ПАРТИЙНИ СТРУКТУРИ И СЛУЖЕБНИ РЪКОВОДСТВА В СИСТЕМАТА НА СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА.
- САМОСТОЯТЕЛНОСТ, САМОДЕЙНОСТ И САМОИЗДРЪЖКА.
- РАЗВИВАНЕ ДЕЙНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИ НАЧАЛА, ПРИ ГАРАНТИРАНЕ ДОБРОВОЛНОСТ ЗА ЧЛЕНУВАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЪЮЗНИ ДЕЙНОСТИ.
РАВЕНСТВО НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА БЕЗ РАЗЛИКА НА СЛУЖЕБНОТО И ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ.
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ВЗЕТИТЕ С ВИШЕГЛАСИЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА.
- ПУБЛИЧНОСТ И ДЕМОКРАТИЧНОСТ ПРИ ПРЕДЛАГАНЕ, ОБСЪЖДАНЕ И ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ.
- ПЪЛНА СВОБОДА НА ДЕЙСТВИЕ НА РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ В ГРАНИЦИТЕ НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ИМ ПРЕРОГАТИВИ.
- ПРЯКО И ПРЕДСТАВИТЕЛНО УЧАСТИЕ ПРИ ИЗБОР НА РЪКОВОДНИ ОРГАНИ, МАНДАТНОСТ И ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ.
- ФЕДЕРАТИВНОСТ ПРИ КООРДИНАЦИЯ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ СЪС СРОДНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В СТРАНАТА.
- ШИРОКО ПОЛЗУВАНЕ НА СВЕТОВНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ И СЪТРУДНИЧЕСТВО С ЧУЖДИ СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ.
- ГЛАСНОСТ И ОТВОРЕНОСТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО ПРИ СПАЗВАНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ОПАЗВАНЕ НА СЛУЖЕБНАТА, ПРОЦЕСУАЛНАТА И ДЪРЖАВНАТА ТАЙНА.
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА.
- ВСЕОБХВАТЕН СТРЕМЕЖ ЗА ПОДПОМАГАНЕ СВОЕВРЕМЕННОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДАЧИ И ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА ЧЛВНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА.
- ИЗДИГАНЕ НА СОЦИАЛНИЯ ПРЕСТИЖ НА ПРОФЕСИЯТА, ВЪЗВИШАВАНИ ЛИЧНОСТНИТЕ КАЧЕСТВА И ДУХОВНОТО БОГАТСТВО НА СЛЕДСТВЕНИЯ РАБОТНИК.
- РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪЮЗА ПРИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СОЦИАЛНИТЕ БЛАГА НА ПРИНЦИПА НА КОЛЕКТИВНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ.

ГЛАВА ЧЕТВЪРТА:

ЗА ПОСТИГАНЕ НА ГОРНИТЕ ПРИНЦИПИ ССР ЩЕ РАБОТИ ЗА:

- ЗАЩИТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРЕСТИЖ, ОБЩЕСТВЕНИТЕ И ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ ОТ НЕОБОСНОВАНИ УПРЕЦИ И НАПАДКИ, НЕМОТИВИРАНО ПРИНИЗЯВАНЕ СТАТУТА НА СЛЕДСТВЕНИЯ РАБОТНИК И НАКЪРНЯВАНЕ НА ЗАКОННИТЕ ИНТЕРЕСИ НА СЪЩИЯ, А В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ И НА НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО.

- ССР ЩЕ ЗАЩИТАВА:

1. ПРАВОТО НА СЪЮЗА ДА УЧАСТВУВА В РАБОТАТА НА КОЛЕКТИВНИТЕ ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ РАВНИЩА В СИСТЕМАТА НА СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА И В ДРУГИ ОБЩБСТВЕНО-ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, КОГАТО ИМАМЕ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА УЧАСТИЕ.

2. ЗАЩИТА НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ ОТ НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ЗАПОВЕДИ, РЕШЕНИЯ И РАЗПОРЕЖДАНИЯ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ОТ СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА И ИЗВЪН НЕЯ, КАКТО И В СЛУЧАИТЕ, КОГАТО СЕ НАКЪРНЯВАТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ИГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА, ПРОЦЕСУАЛНАТА САМОСТОЯТЕЛНОСТ И ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО.

3. ПРАВОТО НА ТРУД И СЛУЖЕБНА РЕАЛИЗАЦИЯ, СЪОБРАЗНО ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛЯ И НЕГОВИЯ РЕАЛЕН ПРИНОС В ТРУДОВАТА ДЕЙНОСТ.

4. ПРАВОТО НА ЗАПЛАЩАНЕ, СЪОТВЕТНО НА КВАЛИФИКАЦИЯТА И КОНКРЕТНИЯ ТРУДОВ ПРИНОС, КАКТО И В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС СПЕЦИФИЧНИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ НА ТОЗИ ТРУД.

5. ПРАВОТО НА ПОВИШАВАНЕ ПРОФЕСИОНАЛНАТА И СЪЮЗНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ.

6. ПРАВОТО НА БЕЗОПАСНИ, БЕЗВРЕДНИ, ЗДРАВОСЛОВНИ И БЛАГОПРИЯТСТВУВАЩИ ТРУДОВАТА ДЕЙНОСТ УСЛОВИЯ НА ТРУД.

7. ПРАВОТО НА СОЦИАЛНА ОСИГУРЕНОСТ НА СЛУЖИТЕЛЯ ПРИ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ЖИЛИЩА, КАРТИ ЗА ПОЧИВКА И БАЛНОЛЕЧЕНИЕ, НЯКОИ МОРАЛНИ НАГРАДИ, ДОПЪЛНИТЕЛЕН ОТПУСК ПРИ ПОЛАГАНЕ НА ВРЕДЕН ИЛИ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД, ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ ПРИ ПОНЕСЕНА ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА, В ТОВА ЧИСЛО И ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ СЕМЕЙСТВОТО НА СЛУЖИТЕЛЯ, КОГАТО ТОЙ Е ПОСТРАДАЛ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

8. ПРАВОТО ДА УЧАСТВУВА В РАЗЛИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ И СДРУЖЕНИЯ С ДУХОВНА ЦЕЛ, РАЗВИВАНЕ НА ХУДОЖЕСТВЕНА САМОДЕЙНОСТ, РАЦИОНАЛИЗАТОРСТВО И ИЗОБРЕТАТЕЛСТВО И ДРУГИ ТВОРЧЕСКИ ИЗЯВИ НА ЛИЧНОСТТА В СЛУЖБАТА ИЛИ ИЗВЪН НЕЯ, АКО ТОВА НЕ ПРЕЧИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРЕКИТЕ МУ СЛУЖЕБНИЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КАКТО И НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРУДОВИ ДОХОДИ.

9. ПРАВОТО НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ДА РАЗВИВА СОБСТВЕНА ПЕЧАТНА И ИЗДАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ И ДА СЕ ИЗЯВЯВА В СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ В СТРАНАТА И ИЗВЪН НЕЯ.

10. ПРАВОТО НА СЪЮЗА ДА КОНТАКТУВА СЪС СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ДРУГИ СТРАНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЗАИМНИ ПОСЕЩЕНИЯ, ОБМЕН НА ЗНАНИЯ И ОПИТ.

11. ПРАВО НА НОРМОТВОРЧЕСКА ИНИЦИАТИВА.

12. ЗАЩИТА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА НА ПЕНСИОНИРАНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, ПРИОБЩАВАНЕТО ИМ КЪМ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ПОДПОМАГАНЕТО ИМ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ.

13. ПРАВОТО НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МНЕНИЕ ПРИ ИЗДАВАНЕ ОТ СЛУЖЕБНОТО РЪКОВОДСТВО НА ЗАПОВЕДИ ОТ СЪДБОВНА ВАЖНОСТ ЗА ЧЛЕН ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА /ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ, ПРИНУДИТЕЛНО ПЕНСИОНИРАНЕ, ПРЕДАВАНЕ НА СЪДЕБНИТЕ ОРГАНИ, ТЪРСЕНЕ НА ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНИ КРУПНИ ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ НА СЛУЖБАТА И ДР./.

14. ПРАВОТО НА ОБЩОПРИЕТИТЕ СИНДИКАЛНИ СПОСОБИ НА ПРОТЕСТ.

15. ТЕСНИ КОНТАКТИ СЪС СТУДЕНТСКАТА МЛАДЕЖ И НЕЙНОТО ДОБЛИЖАВАНЕ ДО ОСОБЕНОСТИТЕ НА СЛЕДОВАТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ.

ОЩЕ ПРИ СВОЕТО УЧРЕДЯВАНЕ СЪЮЗЪТ НА СЛЕДСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ПРИЗОВАВА:

1. ДА СЕ УСКОРИ ПРОЦЕСЪТ НА ПРАВНАТА РЕФОРМА В СТРАНАТА, КАТО СЕ ОТДЕЛИ ОСОБЕНА ГРИЖА ЗА РАЗУМНОТО ПРАВНО РЕГЛАМЕНТИРАНЕ НА РОЛЯТА И МЯСТОТО НА НАЦИОНАЛНАТА СЛЕДСТВЕНА СЛУЖБА В СИСТЕМАТА НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ И НА ПРАВОРАЗДАВАНЕТО. ДА СЕ ПРЕЦИЗИРА ПРОЦЕСУАЛНАТА ФИГУРА НА ОРГАНА НА ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО, ДА МУ СЕ ГАРАНТИРАТ ДОСТАТЪЧНО ЕФЕКТИВНИ ПРАВА ПРИ СЪБЛЮДАВАНЕ ПРИНЦИПИТЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И НАДЗОР ЗА ЗАКОННОСТ.

2. ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ЦЯЛОСТНО МАТЕРИАЛНО, СТРУКТУРНО И ОРГАНИЗАЦИОННО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА СЛЕДСТВЕНИЯ АПАРАТ.

3. ДА СЕ ГАРАНТИРА НОРМАТИВНО И ОРГАНИЗАЦИОННО ИЗИСКВАНЕТО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ В КАДРОВАТА ПОЛИТИКА НА РЪКОВОДСТВОТО НА СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА.

4. ДА СЕ ОСИГУРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА СЛЕДСТВЕНИЯ ТРУД СЪОБРАЗНО ОСОБЕНАТА МУ ПСИХИЧЕСКА И ФИЗИЧЕСКА НАТОВАРЕНОСТ И В СЪОТВЕТСТВИЕ С ПРАКТИКАТА НА НАПРЕДНАЛИТЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ, КАТО СЕ СЪБЛЮДАВАТ ИНФЛАЦИОННИТЕ ПРОЦЕСИ В СТРАНАТА.

5. ОРГАНИЗАЦИЯТА ДА БЪДЕ ОБЕЗПЕЧЕНА С ПОДХОДЯЩИ ПОМЕЩЕНИЯ В ЦЕНТЪРА И ПО МЕСТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА СВОЯТА ДЕЙНОСТ, КАКТО И С ЕЛЕМЕНТАРНО ОБЗАВВЖДАНЕ НА ТЕЗИ ПОМЕЩЕНИЯ.

6. ДА СЕ ОСИГУРИ СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ УЧАСТИЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА В ЗНАЧИМИ СИНДИКАЛНИ ПРОЯВИ.

7. ДА СЕ ОКАЖЕ СЪДЕЙСТВИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ПРИ ОТПЕЧАТВАНЕ И РАЗМНОЖАВАНЕ НА ПЕЧАТНИ МАТЕРИАЛИ, НЕОБХОДИМИ ЗА НЕЙНОТО УЧРЕДЯВАНЕ И ПО-НАТАТЪШНО ФУНКЦИОНИРАНЕ, ДОКАТО ТЯ НАБЕРЕ НЕОБХОДИМИТЕ ФИНАНСОВИ ФОНДОВЕ.

8. ДА СЕ ОСИГУРИ И ГАРАНТИРА РАВНОПРАВНО УЧАСТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ИЛИ НА НЕЙНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ:

А/ В ДИАЛОГ НА ВСИЧКИ РАВНИЩА;
Б/ В СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОРИ ПО ТРУДОВО-ПРАВНИ И СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ;
В/ ПО ВЪПРОСИ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА И ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА;
Г/ В ДРУГИ ПРОФСЪЮЗНИ ИНИЦИАТИВИ, КОГАТО ТОВА БЪДЕ НЕОБХОДИМО;
Д/ В ОБЩЕСТВЕНИ И СОЦИАЛНИ ИЗЯВИ С НЕПОЛИТИЧЕСКА ЦЕЛ;
Е/ В МАСОВИ ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗЯВИ С ОБЩОНАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ, ПРИ ИЗРИЧНОТО УСЛОВИЕ, ЧЕ ЩЕ ПОДДЪРЖА СВОЯ, НЕЗАВИСИМА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ПОЗИЦИЯ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТЯ ЩЕ СЪВПАДА С НЕЧИЯ ДРУГА ПОЗИЦИЯ.

ОРГАНИЗАЦИОННА СТРУКТУРА:

СЪЮЗЪТ НА СЛЕДСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ЩЕ СПАЗВА ОРГАНИЗАЦИОННАТА СТРУКТУРА НА СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА.

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЩЕ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЦЕНТРАЛЕН СЪВЕТ.

РЕГИОНАЛНИТЕ СЪВЕТИ ЩЕ БЪДАТ СЪСТАВНИТЕ ЗВЕНА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА В ГРАДОВЕТЕ НА СТРАНАТА, КЪДЕТО СА ОБОСОБЕНИ СЛЕДСТВЕНИ СЛУЖБИ.

НАЙ-МАЛКИТЕ, ПЪРВИЧНИ ОРГАНИЗАЦИОННИ ЗВЕНА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ЩЕ БЪДАТ СЪЮЗНИТЕ ГРУПИ ПО ОБЩИНИ И СПЕЦИФИЧНИ ДЕЙНОСТИ.
СЪЮЗНАТА ГРУПА ЩЕ ИЗБИРА СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ, КОЙТО ЩЕ РЪКОВОДИ НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ.

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА СЪЮЗНИТЕ ГРУПИ ЩЕ ФОРМИРАТ РЕГИОНАЛЕН СЪВЕТ - РЪКОВОДНОТО ЗВЕНО НА РЕГИОНАЛНАТА СЪЮЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ.

ВЪРХОВЕН ОРГАН НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ НЕЙНИЯТ КОНГРЕС.

ОСНОВЕН ОРГАНИЗАЦИОНЕН ПРИНЦИП НА ССР Е ОРГАНИЗАЦИЯТА ДА СЕ ЗАРОДИ ПО МЕСТА И ЗАКОННО ИЗБРАНИТЕ ДЕЛЕГАТИ ДА УЧАСТВУВАТ В УЧРЕДИТЕЛЕН КОНГРВС.

 

/ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"/