13 октомври 1995


София, 13 октомври 1995 година
Брой 201 /1502/

Редактор: Нина Гаврилова


София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ПО ВЪПРОСА ЗА НАРУШЕНИЯ НА ВРЕМЕННИЯ СТАТУТ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ.


Съюзът на демократичните сили /СДС/ споделя общата за всички ни тревога от опитите на Българската социалистическа партия /БСП/ да върне страната ни във времето на цензурата, манипулациите на общественото мнение и гоненията на журналисти, познати ни отпреди 1990 г.

Грубо се погазва конституцията, която гарантира свободата на словото и правото на обществото да бъде информирано.

Нарушават се основните положения на временния статут, който гарантира в продължение на пет години работата на националните институции - българското радио и българската телевизия. Ето няколко текста от статута, който никой не е отменял, но като че ли БСП умишлено държи в тайна.

"В предаванията си българското радио и българската телевизия трябва да не допускат разпалване на политическа вражда и ненавист сред обществото." А точно на такова враждебно и дискриминационно отношение са подложени не само опозиционни политически партии, но и творчески сдружения, фондации и отделни граждани.

В своята дейност съгласно статута те "трябва да се ръководят от изискванията за обективност и безпристрастност и не бива да служат едностранно на която и да е политическа партия или обществена сила". Вместо това БСП се стреми да наложи брутален политически монопол чрез поставените от тях ръководители.

Началото на предизборната кампания се забави умишлено с 24 часа единствено поради отсъствието на Жан Виденов от страната.

Свалени са почти всички публицистични предавания освен "Наблюдател" и "Едър план", които неприкрито обслужват интересите на БСП. В последното предаване "Едър план" бе представен портрет на кмета на село Момчиловци, който е и настоящ кандидат на
БСП в предстоящите избори. А в същото време ръководството на БНТ отказа представянето на предварително заявени предизборни прояви на СДС в Плевен, Бургас, Враца, Кърджали, Габрово и Свищов. Междувременно в новинарските емисии се излъчват обширни репортажи за откриване на офиси на Първа частна банка и нейни реклами, с което се използва телевизията за агитация в полза на тъй наречения независим кандидат на БСП.

В последната "Панорама" генералният директор на БНТ взе страна и агитира за една политическа сила.

Недопустимо бе ръководството на националната телевизия и лично Иван Гранитски да забраняват на лидера на основната опозиционна политическа сила Иван Костов да произнесе декларация въпреки решението на ЦИК, утвърждаващо подобни изяви.

Временният статут забранява на ръководителите на държавни ведомства, партии и организации да се месят пряко в работата на Българската национална телевизия и Българското национално радио. Въпреки това лидерът на БСП и министър-председател на Република България изпраща писмо-указание до генералния директор на телевизията. В резултат на това бяха уволнени трима дългогодишни служители, а редица други - наказани. Всявайки страх у своите подчинени, в БНТ е наложено открито еднопартийно ръководство.

По решение на ръководството на БНТ социологичните проучвания по време на кампанията са възложени само на "Галъп интернешънъл" по политически и финансови причини.

Управляващите се страхуват, че чрез средствата за информация ще стане още по-видим техният провал в управлението на страната, което донесе обедняване на българите и международна изолация на страната ни.

Страхът от истината и свободното слово карат комунистическите функционери да тласкат България към срамните и тъжни години на страх, подчинение и унизително мълчание.

Ние сме длъжни всички заедно да не допуснем това.

София, 12 октомври 1995 г.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ПРЕДИЗБОРНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛЕН КОНГРЕС, ОГЛАСЕНО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ЯНКО ЯНКОВ ПО БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО.


СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,

Проумяхте ли вече истинското лице на комунистите-социалисти и на създадената от тях фалшива опозиция? Проумяхте ли, че те създадоха мафията и поощриха дребната и средната престъпност, за да отклонят вниманието ви от безконтролното ограбване на създаденото от вас. национално богатство? Проумяхте ли, че през последните пет години комунистическата мафия управляваше страната чрез фалшивата опозиция?

Единствената политическа сила, която реално и безкомпромисно се противопоставяше на грабежа, насилието и хаоса, е Партия Либерален конгрес. Ние първи ви напомнихме, че Търновската конституция е легитимният основен закон на България, и само ние се осмелихме да поискаме по съдебен ред признаването на комунистическата и на социалистическата партия за противозаконни и терористични организации. Ние първи обявихме война и на мафиотския капитал и все още сме почти единствените, които ежедневно водят война с него.

Комунистите-социалисти, фалшивата опозиция и мултимафията много добре знаят, че именно ние сме техният истински и непримирим противник и точно поради това в миналите парламентарни избори ни отстраниха от участие по най-брутален и противозаконен начин. Партия Либерален конгрес никога не ви е лъгала и от Партия либерален конгрес винаги са се страхували и се страхуват онези, които ви лъгаха и продължават да ви лъжат.

Ние не ви обещаваме процъфтяваща България в близките години, защото България отдавна е доведена до просешка тояга. Но ние ви обещаваме, че ще ви дадем възможност честно да се замогнете толкова, колкото ви позволяват трудът и собствените ви дарби. Голата истина е, че България е ограбена и унизена от комунистите, станали вече капиталисти. Готови ли сте с общи усилия да изхвърлим от политическата сцена и тях, и техните слуги от фалшивата опозиция?

В предстоящите избори за местна власт ние ви призоваваме да пометем веднъж и завинаги всичко онова, което създава разруха и мръсотия!

Партия Либерален конгрес е издигнала кандидатурите за кметове и съветници на хора, които отдавна са доказали своята некорумпираност и компетентност в местната власт и управление. Такъв е издигнатият от нас за кмет на София д-р Христо Димов. Софиянци и най-вече жителите на Банкя знаят, че именно д-р Димов разкри голф-далаверите на Янчулев и че той винаги се е противопоставял на корупцията, в която тъне Софийската община. Спомнете си, че именно тези негови качества предизвикаха гнева на мафията и той бе незаконно отстранен като заместник-кмет на София само няколко месеца след избирането му. Ние ви уверяваме, че д-р Димов знае и може да разчисти столицата от червената и синята корумпирана сган. Бъдете уверени, че той ще направи това още в първия ден на мандата си, ако бъде избран! Бюлетината, с която можете да гласувате за д-р Димов, носи номер 9.

Такива качества притежава и нашият кандидат за кмет на град Пловдив инженер Николай Сомлев.

Такива качества притежават и останалите ни кандидати за кметове и съветници.

Гласувайте за Партия Либерален конгрес, ние никога няма да ви излъжем и предадем! Ние ви обещаваме да използваме местната власт да прочистим градовете и селата от мръсотията в пряк и преносен смисъл! Ние сме вашият избор, ако искате да се освободите от комунистическия мафиотски октопод!

Сънародници, бъдете народ, а не жалко население!

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ СОФИЙСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ И ФЕДЕРАЦИЯ "ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ" ЗА СЪВМЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА МЕСТНИ ОРГАНИ НА ВЛАСТТА.


Ръководствата на софийските организации на Съюза на демократичните сили /СДС/, представен от Евгений Бакърджиев, и Федерация "Царство България" /ФЦБ/, представена от Константин Халачев, се срещнаха днес, 10 октомври 1995 г., в 17 часа в седалището на ФЦБ.

Със задоволство се отчете фактът, че в по-голямата част на страната двете организации участват заедно под най-различни форми в обединението на опозицията.

Двете страни констатираха, че въпреки взаимното им желание досега не бе постигнато споразумение за обща кандидатура за кмет и единна листа за общински съветници в град София.

Двете формации отчитат, че пропорционалният избор за общински съветници позволява самостоятелно участие, без да се нанасят щети на сродни организации.

Федерация "Царство България" се ангажира да подкрепи активно кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на град София. Това създава реални предпоставки за тясно сътрудничество в областта на средствата за масова информация и предизборната агитация. ФЦБ изтъква необходимостта от една първа крачка от страна на СДС: вестник "Демокрация" под рубриката "Мнения" в десния горен ъгъл на 3-та страница да осигури публикацията на материал, констатиращ положителния принос на Федерация "Царство България" и на нейния национален секретар Христо Куртев за обединителните процеси в опозицията.

Представителите на ФЦБ ще подкрепят всички кандидати за районни кметове, издигнати от Обединената демократична опозиция.

Съюзът на демократичните сили и Федерация "Царство България" се ангажират с общи действия на своите представители в Столичния общински съвет.

Ще последва редовна информация за същите действия на Съюза на демократичните сили и Федерация "Царство България" в София и страната.

СДС се ангажира да положи всички усилия след спечелването на изборите за издигане кандидатурата за заместник-кмет на град София на водача на общинската листа на Федерация "Царство България" Кирил Стефанов.

Ще бъде отпечатан цветен плакат със стандартни размери в 10 000 /десет хиляди/ екземпляра за взаимодействието между СДС и ФЦБ в предстоящите избори.

Този протокол се подписа в два еднообразни екземпляра от:

ЗА СДС: Евгений Бакърджиев                             ЗА ФЦБ: Константин Халачев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ "ЕКОГЛАСНОСТ" ПО ПОВОД НА ПУСКАНЕТО В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПЪРВИ БЛОК НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ".


Национално движение /НД/ "Екогласност" изразява своя най-остър протест срещу отказа на българското правителство да се съобрази с разумните искания, залегнали в меморандума на страните от Г-7, и срещу неговото решение да бъде пуснат в експлоатация първи блок на АЕЦ "Козлодуй" без надеждни гаранции за неговата безопасност. Длъжни сме да припомним, че този меморандум се основава на подписано от България споразумение с Европейската банка за реконструкция и развитие, благодарение на което е отпусната безвъзмездна помощ за повишаване безопасността на ядрената ни централа. Споразумението предполага създаване на програми за спиране на първи и втори блок в АЕЦ "Козлодуй" до 1 април 1997 г. и на трети и четвърти - до края на 1998 г. Част от средствата са предвидени въз основа на съгласувана работна програма и подписани контракти, за вземане на метални проби и подлагането им на механични изпитания, което българската страна сега отказва да изпълни. С този отказ страната ни изпада в незавидната роля на недобросъвестен партньор пред световния елит.

Предвидената в енергийната стратегия на България експлоатация на морално остарелите, несигурни и генетично обременени реактори тип ВВР-440 до 2004 г. или дори до 2010 г. е безкрайно опасно и безотговорно намерение, което вещае перспективата чернобилският ядрен апокалипсис да се повтори на българска земя. Не по-малка опасност крие предвиденото в тази стратегия дострояване на АЕЦ "Белене" - един проект, разположен върху сеизмично нестабилна гранична територия, в който се предвижда монтирането на несъвършени и доказали своята неефективност руски реактори ВВР-1000. Длъжни сме да напомним, че меморендумът на Г-7 разглежда изграждането на АЕЦ "Белене" като икономически неоправдано - и то наистина е такова. Не е ясно откъде страната ни ще намери нужните за този екологически опасен проект около десет милиарда долара. Навярно българите ще бъдат натоварени с нови и непосилни външни заеми, които ще бъдат покривани с износ на електроенергия. Новата АЕЦ няма да задоволява потребностите на страната ни, а дълги години ще изплаща своята стойност, превръщайки се в непосилно бреме за България и превръщайки родината ни в ядрено гето.

Ние сме изключително обезпокоени от провокативния, демагогски и крайно нелеп начин, по който меморандумът на Г-7 беше интерпретиран от отговорни държавни служители, включително от вицепремиера Кирил Цочев и председателя на Комитета за изследване на атомната енергия за мирни цели Янко Янев, както и от всички обслужващи днешното социалистическо правителство масмедии. Станахме свидетели на стил и език, напомнящ ни за времето на тоталитарната диктатура, студената война и възродителния процес. Абсолютно необоснованите и неоснователни заплахи, че ако не бъде пуснат в експлоатация първи блок на АЕЦ "Козлодуй", ще бъде въведен режим на тока, не могат да бъдат квалифицирани по друг начин, освен като рекет, упражняван върху българското население. Повече от показателно е, че проблемите около ядрената енергетика и енергийната стратегия на страната се решават скрито от неправителствените екологични организации, а оторизираните за това органи направо дезинформират обществеността.

Ние разглеждаме фрапантния отказ на правителството да се съобрази с меморандума на Г-7 като политически гаф с тежки за страната ни последици. Този гаф редом с гласуваните от XXXVII Народно събрание промени в Закона за опазване на околната среда окончателно компрометира България като домакин на международната среща на министрите на околната среда и практически пресича възможностите за чужди инвестиции в енергетиката, а и в други области. Ние разглеждаме драстично пренебрежителното отношение към меморандума на Г-7 като поредна стъпка от политиката на управляващата социалистическа партия, целяща да направи невъзможно интегрирането на България в европейските и евроатлантическите структури и да закрепости завинаги страната ни в сферата на икономическото и политическото влияние на Русия.

НД "Екогласност" разглежда българската енергетика и свързаните с нея производства като доминиран от мафиотски икономически структури сектор от икономиката, който може ефективно да бъде използван и за оказване на политически натиск върху чието и да било българско правителство. Екстензивното развитие и натрупването на нови и излишни ядрени мощности, отказът да бъде следвана логиката на икономическата целесъобразност и енергийната ефективност характеризират философията на националната ни енергийна стратегия и мисленето на нейните създатели. Десетките милиарди вътрешен дълг, ежегодно натрупван от структурите на националната електрическа компания, ограбват бюджета на България и отежняват и без това тежкото положение на българските граждани. В същото време се лансират мегаломански проекти за изграждане на нови мощности, от които частни фирми и групировки печелят несметни печалби. Длъжни сме да подчертаем, че това не е само наша позиция. Тази позиция е залегнала и в становището на 57 природозащитни организации, гласувано единодушно на Националната конференция на неправителствените природозащитни организации, състояла се на 22-24 септември 1995 г. в София.

Народните представители и експертите на Национално движение "Екогласност" ще поискат незабавни срещи и консултации с посланиците на страните от Г-7, за да се запознаят по-подробно с техните позиции и с експертните оценки, върху които почиват опасенията на техните правителства относно сигурността на реакторите в АЕЦ "Козлодуй". Национално движение "Екогласност" ще организира специална дискусия, на която ще бъде подложена на критичен анализ енергийната стратегия на страната и ще бъдат анализирани опасностите от по-нататъшното екстензивно развитие на българската енергетика, от натрупването на нови ядрени мощности и продължаването на експлоатацията на остарелите реактори в АЕЦ "Козлодуй". Ние ще използваме всички свои възможности, за да се противопоставим на авантюристичното пренебрегване на рисковете от ядрена авария на българска територия и на демагогската и манипулативна аргументация за пускане на първи блок на АЕЦ "Козлодуй".

Нашето категорично мнение е, че предвид антиекологичните действия на изпълнителната и законодателната власт в България срещата на министрите на околната среда трябва да бъде бойкотирана и да се състои другаде.

София, 9 октомври 1995 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Едвин Сугарев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГЕНЕРАЛНИЯ СЪВЕТ НА ГЕНЕРАЛНАТА ЦЕНТРАЛА НА БРАНШОВИ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ЖАН ВИДЕНОВ, ДО ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ДОНЧО КОНАКЧИЕВ И ДО МИНИСТЪРА НА ПРОМИШЛЕНОСТТА КЛИМЕНТ ВУЧЕВ ПО ПОВОД ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЛИЛЯН ВАЧКОВ ОТ ДЛЪЖНОСТТА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА "КРЕМИКОВЦИ" ЕАД. Документът е адресирани до средства за масово осведомяване.


Генералният съвет на Генералната централа на браншовите синдикати в България /ГС на ГЦБСБ/, след като обсъди протестната декларация на нашия браншови синдикат СДС "Металургия" за необоснованото и неаргументирано отстраняване на изпълнителния директор инж. Лилян Вачков от министъра на промишлеността Климент Вучев, най-категорично протестира пред Вас за:

1. Липсата на правила при промяна на бордове на директори, изпълнителни директори или управители на държавни или с преобладаваща държавна част фирми и търговски дружества.

2. Настояваме в първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество такива правила за промени, които да гарантират правото на синдикатите да бъдат предварително уведомявани мотивирано за предстоящи промени в управленските органи и длъжности, като задължително се изисква от синдикатите становище по промените, което да бъде вземано предвид от ресорните министри, за да се гарантира социалният мир във фирмите или търговските дружества.

3. Категорично настояваме за отмяна на заповедта на министър Вучев за освобождаването на инж. Лилян Вачков от борда на директорите на "Кремиковци" ЕАД София.

4. Настояваме министър Вучев да назначи за членове на Съвета на директорите професионалисти, доказващи възможности да вземат отговорни решения за търговско дружество от такъв ранг като този на "Кремиковци" ЕАД, както и да не ползват привилегированото си положение за личен бизнес.

ГС на ГЦБСБ, консултирайки се с всички свои структури в металургията, ще намери подходящия законен начин на протест, който категорично да покаже пред нашето общество своето негодувание срещу подобни неаргументирани постъпки от страна на ресорни министри, обслужващи тясно групови и партийни интереси.

ГС на ГЦБСБ смята, че социалният мир в страната минава и през социалния мир и в "Кремиковци" ЕАД.

София, 9 октомври 1995 г.

ПРЕЗИДЕНТ: Асен Чаушев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НЕЗАВИСИМОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОВЕДЕНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ.


На проведена Национална конференция на Независимото дружество за защита на правата на човека /НДЗПЧ/ на 8 октомври 1995 г. в залата на Конфедерацията на труда "Подкрепа" беше преизбран председателят Стефан Иванов Вълков, а за заместник-председатели - Николай Савовски и Иван Тетевенски.

Приети бяха и промени в устава, като се потвърди чрез гласуване, че НДЗПЧ си остава политическа и антикомунистически ориентирана организация. До предстоящите избори дружеството остава член на Съюза на демократичните сили.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Стефан Вълков

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 13 октомври - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ОТВОРЕНО ПИСМО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ Д-Р ДИМИТЪР ИГНАТОВ ПО ПОВОД НА ПУБЛИКАЦИЯ ВЪВ В. "ТРУД".


В броя на в. "Труд" от 10 октомври 1995 г. под заглавие "Лекари готвят гражданско неподчинение", се твърди, че председателят на Българския лекарски съюз д-р Димитър Игнатов е съобщил за в. "Труд", че медиците от цялата страна се готвят за гражданско неподчинение, насочено срещу здравния министър д-р Мими Виткова.

Изнесеното не отговаря на истината.

Заявявам, че не съм разговарял с представител на в. "Труд" и не съм давал изявления за вестника. Изказвания за готвено гражданско неподчинение не съм правил и пред други средства за осведомяване.

Настоявам в. "Труд" незабавно да публикува на същото място от свое име официално опровержение и извинение, а от виновните за невярната информация лица да бъде потърсена отговорност.

София, 11 октомври 1995 г.

/Пресслужба "Куриер"/


--------------------------------------------------------------------------------


• За да имате неподправена картина на обществено-политическия живот в България
• За да знаете кои са регистрираните организации по Закона за политическите партии
• За да следите решенията на Централната избирателна комисия за президентски, парламентарни, местни збори
• За да се запознаете с уставите и програмите на партии, съюзи, синдикати, фондации
• За да имате в ръцете си единственото издание за автентична документална политическа, обществена и синдикална информация


ЧЕТЕТЕ
ПРЕССЛУЖБА "КУРИЕР"


Годишен абонамент 6600 лв.
Шестмесечен абонамент 3500 лв.


--------------------------------------------------------------------------------

* * *


ПРИЛОЖЕНИЕ - ИЗБОРИ’95


ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ


РЕШЕНИЕ N 506А
София, 11 октомври 1995 г.


Постъпили са в Централната избирателна комисия писмо изх. N 654/06 октомври 1995 г. на Българската национална телевизия /БНТ/ и възражение от предизборната коалиция БСП, БЗНС "Ал.Стамболийски" и ПК "Екогласност" относно видеоклип за Стефан Софиянски в предизборната хроника, излъчен в емисията "По света и у нас" на 5 октомври 1995 г.

На основание чл. 25 от ЗМИ Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Изпраща на Столичната общинска избирателна комисия писмо на БНТ изх. N 654/06 октомври 1995 г., възражението на предизборната коалиция БСП, БЗНС "Ал.Стамболийски" и ПК "Екогласност", мненията на медийната експертна група към ЦИК за вземане на мерки за приложението, ако е необходимо, на чл. 109 и 110 от ЗМИ.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/* * *


РЕШЕНИЕ N 506А
София, 11 октомври 1995 г.

ОТНОСНО: Постъпило запитване от Българска национална телевизия


По повод постъпило запитване на Българската национална телевизия, изх. N 668/09 октомври 1995 г. и на основание чл. 25 от ЗМИ Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Да бъде изпратено докладваното писмо, което представлява неразделна част от настоящото решение, до БНТ.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *


ДО
БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ


УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

По повод на Ваше писмо изх. нр 668 от 9 октомври 1995 г. Ви отговаряме следното:

1. Българският бизнес блок е парламентарно представена партия и ползва времето за предизборни диспути по чл. 52, ал. 3 от ЗМИ във връзка с точка 9 от Решение N 400 на Централната избирателна комисия.

2. Независимите кандидати, без значение дали са подкрепени от отделни политически сили или не, съгласно чл. 53, ал. 4 от ЗМИ ползват само предаванията на регионалните телевизионни и радиоцентрове и станции, местните и общински радиовъзли, частните телевизионни станции и кабелните телевизии.

Законът за местни избори не предвижда участие на тези кандидати в диспути по националните медии.

София, 10 октомври 1995 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦИК: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР НА ЦИК: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


15:30:00
13.10.1995 г.


Редактори: Нина Гаврилова
                    Валентина Игнова - деж. ред.
Технически изпълнители: Маргарита Анева
                                           Иванка Тодорова
                                           Галина Дамянова
Комплексна обработка: Издателски комплекс БТА


Copyright © Пресслужба "Куриер", 1995 г. Всички права запазени. При препечатване или използване на материали от този бюлетин позоваването на Пресслужба "Куриер" е задължително!