АКБ "Форес" ще съди БВФ заради корабостроителницата

https://www.mediapool.bg/site/business/2003/08/18/10_180803bus.html

 
 
18 август 2003
"АКБ Форес" ще съди Параходство "Български морски флот" заради прекратяването на сделката за корабостроителницата, заяви във Варна зам.-председателят на Съвета на директорите на концерна Ивайло Маринов, цитиран от БТА.
В петък миналата седмица ръководството на "АКБ Форес" е изпратило писмо до борда на БМФ и неговият нов председател Камен Киров. В него то настоява да получи отговор защо е прекратена процедурата по продажбата на 75 % от активите на корабостроителницата. Ние дори не бяхме уведомени официално, че сделката е спряна, разбрахме от медиите, обясни Маринов.
В средата на миналата седмица параходството прекрати сделката за корабния завод във Варна, защото класираният на първо място кандидат "Бейкър инвестмънт" се отказа. От комисията съобщиха, че няма да преговарят с втория - "АКБ Форест" и прекратяват процедурата.
Искаме отговор защо не се водят преговори с "АКБ Форес", а процедурата е прекратена, заяви Ивайло Маринов. По думите му, офертата на неговата компания била по-добра от тази на класирания първи кандидат.
Ако до една седмица не получим отговор, ще внесем иск срещу БМФ, бе категоричен зам.-шефът на "АКБ Форес".
Маринов заяви още, че концернът още не е получил обратно депозита си от 500 000 лв. за участие в процедурата, не е ясно и дали ще вземе някакви лихви, тъй като сделката не е прекратена по негова вина.