Път: : Имена

Алекс Алексиев

е заличен от списъка за евроизборите


СВЕТЛОМИРА ДИМИТРОВА
23.04.14

 

Алексиев заяви, че в България няма истинска дясна партия

ЦИК е заличила регистрацията на независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев заради това, че не отговаря на изискванията за уседналост. Това съобщи ексдепутатът от ОДС Димитър Иванов, който е в инициативния комитет за избора на Алексиев за евродепутат, на срещата с избиратели във ВИАС.

Срещата започна със съобщението, че вчера той е бил регистриран, а днес получи №14 в бюлетината за евроизборите.

„В България истинска дясна партия няма“, заяви в обширно експозе Алексиев. Той каза, че не само България, но и светът, и Европа са в опасност. Страните-членки на НАТО подценяват силно руската експанзия, а за съжаление днес и САЩ няма да са способни да защитят позициите на страните-членки. НАТО изисква от тях бюджет за военна отбрана да бъде не по-малко от 2%, но само четири от тях го изпълняват. Българският е 1.3%.

„Фактът, че Русия си позволи веднъж да навлезе в грузински територии, силно бе омаловажен от западните сили, но днес виждаме, че това се повтори с Крим“, подчерта Алексиев. Той нарече шантаж действията на Русия спрямо Украйна и Европейския съюз, като окачестви като абсолютно безсмислен газопровода „Южен поток“, който има едничката цел да избегне Украйна и е изцяло в интерес на Русия.

Алексиев се спря на икономиките в Европейския съюз, като изтъкна, че Германия е заплашена от криза, след като е въвела фотоволтаичните системи за производство на електроенергия. Те са субсидирани до голяма степен от държавите, като цената на електричеството е нараснала седем пъти. Германската държава трябва да субсидира не само домакинства, голяма част от които вече са в категорията „енергийно бедни“, но и производството, което ще доведе до небивали щети в икономиката.

Алекс Алексиев, който е експерт по исляма, заяви, че в САЩ вече 9 щата са го забранили, а проектозакони за забрана има в още десетина. Според него християнската цивилизация в Европа е застрашена, след като в много страни левите партии са принудени да се съюзяват с мюсюлмански формации. Така е станало и в самия Брюксел, а и на други места в Европа. В столицата на Европейския съюз например по този начин е имало мюсюлмански кмет.

За разлика от българските турци привържениците на шериата са настроени агресивно. На места в Западна Европа дори има отказ от държавно правосъдие и някои общности вече предявяват претенции да се съдят по законите на шериата.

Алексиев се обяви срещу приемането на Сърбия, Македония и Турция в Евросъюза. Той е силно притеснен от изявленията на турския външен министър Ахмед Давутоглу, който заяви в Сараево, че турците на коне са дошли по тези земи и ако се наложи, пак ще дойдат.

В Сърбия няма демокрация, а докато Македония не престане да изопачава българската история и не признае, че Самуил е български цар и Охрид българско духовно средище, тя не бива да получи съгласието на страната ни за членство.

Според справка на ГРАО Алексиев е посочил, че настоящият му адрес е в САЩ и това обстоятелство не е било променено до днес. Според Изборния кодекс право да бъдат избирани за представители в Европарламента имат хората, живели най-малко през последните 6 месеца в България или друга страна от ЕС. Според правилата за живели най-малко през последните шест месеца се приемат тези български граждани, които имат адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес на територията на България или на друга страна от Евросъюза.

Постоянният адрес на Алексиев е в България, но не и настоящият, който преди време е декларирал пред ГРАО, че е в САЩ.

Димитър Иванов и Иван Сотиров от Инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Алексиев за евроизборите заявиха, че ще обжалват решението на ЦИК. Те коментираха, че Алексиев представлява твърде голяма заплаха за политическото статукво у нас.

 

https://www.pozicia.eu/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2/