Планът

Планът "Ран-Ът", за който се носеха всякакви лигенди, беше огласен в интернет за пръв път в Омда. Това стана с разрешение на неговите автори.

Вместо с огласяването му да разсеем заблуди, получи се точно обратното.

В различни сайтове започнаха да се правят коментари в стил "големия заговор". Някъде буквално копираха нашата публикация, другаде я "затваряха" в рамката на своя сайт.

От една страна имаше кражба на чужда публикация, от друга - едностранчива и тенденциозна интерпретация, която беше подхваната от скитащи хейтъри в Мрежата.

Срещат се десетки "мета" анализи от хора, които не са чели плана, не познават контекста, но категорично твърдят, че това е някакъв зловещ заговор.

Доколкото съм запознат: планът няма "секретна част". Той е разпространен като печатно издание не само сред депутатите от 7-то ВНС и висшите админстратори по това враме, той е издаден и от БТА в отделни броеве на бюлетина "Куриер".

Поразително е широко разпространеното  сред нас желание да говорим и пишем коментари по повод книги, персони, събития, реалии, които не познаваме. Пребиваваме в свят на измислици.