Януари - 1996

БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС БЛОК

05.01.1996 - "Труд" - г-н Жорж Ганчев заявява по повод спряното новогодишно "Канале", че не вижда за какво е големият шум освен скуката, която със свито сърце е преживял пред малкия екран, гледайки това предаване. Г-н Ганчев заявява, че това, че са си направили майтап с политиците и с него не го касае. Толкова много политически бълвоч се е излял срещу него и неговата партия, че вече е претръпнал. Той не е съгласен, че няколко момчета и момичета от шоубизнеса могат да правят заключения, че страната е "лудница, управлявана от идиоти". В заключение лидерът на БББ казва, че най-лесно е да критикуваш както си пожелаеш, а най-трудното е да участваш в изграждането на нова България.

10.01.1996 - "Новинар" - в интервю по повод вота на недоверие към правителството депутатът от БББ Румен Русев заявява, че те не са били уведомени официално от опозицията за намерението им да се иска този вот. Г-н Русев смята, че колегите от опозицията и най-вече СДС са враждебно настроени към БББ, защото БСП единствени гласуваха в пленарната зала за запазването на парламентарната група на БББ и приеха изменението в правилника 7 души да имат право на група в НС. На въпрос дали смята, че правителството е виновно, за да му се иска вотът сега, г-н Русев заявява, че вината на кабинета е по-скоро в небрежността и самонадеяността, която някои длъжностни лица и министри са проявили по време на своето управление. Мнението на БББ е, че виновните трябва да понесат вината си, но да се иска сваляне на цялото правителство е прекалено силно. БББ ще настоява за известен ремонт на кабинета, който е наложителен.

11.01.1996 - "24 часа" - лидерът на БББ Жорж Ганчев обявява част от състава на инициативния комитет, който ще го издига за президент. В списъка с имена, които искат Жорж да е президент, са ген.Стоян Андреев, Томас Лафчис, проф.Андрей Пантев, Емил Лозанов, Август Мичев, Добромир Гущеров, Минчо Димов - "Мобифон", Димитър Тадъръков - "Булгарлизинг", Христо Тепевичаров - юрист в ООН, Борислав Дионисиев. В инициативния комитет на Ганчев имало още известни българи и други членове на БСП, СДС, дори на ДПС.
- "Земя" - депутатът от БББ Георги Дилков заявява във връзка с вота на недоверие, че " колегите от опозицията стреляха предварително знаейки,че няма да улучат десетката." Г-н Дилков не можел да си обясни защо Жан Виденов не е поискал оставките на хора от своя екип. Може би стратегически е правилно, но тактически - не.

15.01.1996 - "Континент" - в интервю за вестника относно предстоящите президентски избори и обявените за сега кандидатури за президент лидерът на БББ Жорж Ганчев заявява, че ако БСП издигне за кандидат-президент Георги Пирински той ще го смаже. Г-н Ганчев казва също, че той може да напише Бяла книга за всичките национални предателства на президента Желев. На въпроса с какво би започнал, ако евентуално бъде избран за президент, г-н Ганчев заявява, че ще сформира една администрация от много интелигентни и патриотично настроени професионалисти, а не аматьори. Тези хора ще се борят преди всичко да се намали администрацията на държавата, защото в момента тя е много раздута и цинично изстисква финансови сокове от населението.
- "Банкеръ" - в интервю за вестника относно управлението на БНБ Жорж Ганчев заявява, че само личности, а никакви екипи, само професионалисти, а не партийни окраски го вълнуват в бъдещия състав на БНБ. На въпроса с какво ще се различава управлението на г-н Папаризов от това на проф. Вълчев лидерът на БББ отговаря, че г-н Папаризов е прагматик и е страхотно добре запознат с материята, има добри връзки в чужбина, бил е на семинара на Европейския съюз в Солун. Мнението на г-н Ганчев е, че г-н Папаризов трябва да се абстрахира напълно от правителството, ако е достоен българин.

23.01.1996 - "Труд" - лидерът на БББ заявява по повод срещата на Желев - Костов, че е среща между един бивш марксист-ленинист, член на БКП на име Желю Митев Желев и един кандидат-член на БКП, неуспял доцент по политикономия с жена бивша партийна секретарка. Това като единствена опозиция звучи смехотворно. Истинската опозиция са индивидите , които са се борили срещу предишния режим - аз съм един от тях, 25 години в изгнание, споделя г-н Ганчев. Неговото огромно желание е на президентските избори да присъстват: представител на СДС, и Желю, и Симеон II, и човек от БСП и да спечели най-добрият в присъствието на Жорж Ганчев в тази кампания.

24.01.1996 - "24 часа" - на заседанието на Политическия съвет на БББ Георги Стоянов, Георги Дилков, Димитър Дичев и Румен Русев са били посочени от Жорж Ганчев като най-отличили се в подаването на закони през изминалата парламентарна сесия. Партийното ръководство е дало висока оценка и на останалите, защото те били най-малката група, но най-активна в парламента. Ръководството на блока е решило да поднови подписката си за връщането на смъртното наказание.
- в отговор на въпроса относно какво очаквате от Желев след срещата му с Костов, Жорж Ганчев заявява, че сега СДС използва инерцията от вота на недоверие, за да стигне до "максималните" си успехи по разклащането на политическото статукво в България. Но престъпността трябва да се ликвидира със закони, с връщане на смъртното наказание и с изтеглянето на президентските укази, с които били пуснати бандюгите. До края на мандата на Желев трябва да му се забрани да помилва.


25.01.1996 - "Труд" - оставката на вътрешния министър Любомир Начев вероятно ще поискат ръководството и депутатите от БББ. Г-н Георги Дилков - Лорда заявява пред вестника, че правителството не само не е успяло да пречупи гръбнака на престъпността, а на практика въобще не й противодейства реално. (ще поискат обяснение от левицата защо в продължение на няколко месеца не допуска за разглеждане предложението за отмяна на мораториума върху смъртното наказание. Ръководството на БББ е решило да бъде продължена подписката в цялата страна за смъртното наказание.

- "24 часа" - лидерът на БББ Жорж Ганчев на въпроса какво ще направи Желев на "Боянските ливади" каза, че историята ще го запише като философ, живял по времето на Жорж Ганчев. Г-н Желев ще отстоява покорството си към американо-турската мъгла и към някои западни централи, които дърпат конците отколе при него.
- "Новинар" - лидерът на БББ Жорж Ганчев разяснява по повод предстоящата среща на държавния глава с представители на медиите, че целта е Желев да разшири своя фронт дотолкова, че Жорж Ганчев да не стигне до балотаж на бъдещите президентски избори. СДС и този път ще отстъпи и ще подкрепи Желев отново, смята г-н Ганчев. В заключение председателят на БББ каза, че срещу името на Желев в енциклопедиите след време обаче щяло да пише само, че е живял по времето на Жорж.

Колегите от опозицията и най-вече СДС са враждебно настроени към БББ, защото БСП единствени гласуваха в пленарната зала за запазването на парламентарната група на БББ и приеха изменението в правилника 7 души да имат право на група в НС. На въпрос дали смята, че правителството е виновно, за да му се иска вотът сега, г-н Русев заявява, че вината на кабинета е по-скоро в небрежността и самонадеяността, която някои длъжностни лица и министри са проявили по време на своето управление. Мнението на БББ е, че виновните трябва да понесат вината си, но да се иска сваляне на цялото правителство е прекалено силно. БББ ще настоява за известен ремонт на кабинета, който е наложителен.

"24 часа" - Лидерът на БББ Жорж Ганчев обявява част от състава на инициативния комитет, който ще го издига за президент. В списъка с имена, които искат Жорж да е президент, са ген.Стоян Андреев, Томас Лафчис, проф.Андрей Пантев, Емил Лозанов, Август Мичев, Добромир Гущеров, Минчо Димов - "Мобифон", Димитър Тадъръков - "Булгарлизинг", Христо Тепевичаров - юрист в ООН, Борислав Дионисиев. В инициативния комитет на Ганчев имало още известни българи и други членове на БСП, СДС, дори на ДПС.
"Земя" - Депутатът от БББ Георги Дилков заявява във връзка с вота на недоверие, че " колегите от опозицията стреляха предварително знаейки,че няма да улучат десетката." Г-н Дилков не можел да си обясни защо Жан Виденов не е поискал оставките на хора от своя екип. Може би стратегически е правилно, но тактически - не.


15.01.1996 "Континент" В интервю за вестника относно предстоящите президентски избори и обявените за сега кандидатури за президент лидерът на БББ Жорж Ганчев заявява, че ако БСП издигне за кандидат-президент Георги Пирински той ще го смаже. Г-н Ганчев казва също, че той може да напише Бяла книга за всичките национални предателства на президента Желев. На въпроса с какво би започнал, ако евентуално бъде избран за президент, г-н Ганчев заявява, че ще сформира една администрация от много интелигентни и патриотично настроени професионалисти, а не аматьори. Тези хора ще се борят преди всичко да се намали администрацията на държавата, защото в момента тя е много раздута и цинично изстисква финансови сокове от населението.
"Банкеръ" В интервю за вестника относно управлението на БНБ Жорж Ганчев заявява, че само личности, а никакви екипи, само професионалисти, а не партийни окраски го вълнуват в бъдещия състав на БНБ. На въпроса с какво ще се различава управлението на г-н Папаризов от това на проф. Вълчев лидерът на БББ отговаря, че г-н Папаризов е прагматик и е страхотно добре запознат с материята, има добри връзки в чужбина, бил е на семинара на Европейския съюз в Солун. Мнението на г-н Ганчев е, че г-н Папаризов трябва да се абстрахира напълно от правителството, ако е достоен българин.


23.01.1996 "Труд" Лидерът на БББ заявява по повод срещата на Желев - Костов, че е среща между един бивш марксист-ленинист, член на БКП на име Желю Митев Желев и един кандидат-член на БКП, неуспял доцент по политикономия с жена бивша партийна секретарка. Това като единствена опозиция звучи смехотворно. Истинската опозиция са индивидите , които са се борили срещу предишния режим - аз съм един от тях, 25 години в изгнание, споделя г-н Ганчев. Неговото огромно желание е на президентските избори да присъстват: представител на СДС, и Желю, и Симеон II, и човек от БСП и да спечели най-добрият в присъствието на Жорж Ганчев в тази кампания.


24.01.1996 "24 часа" На заседанието на Политическия съвет на БББ Георги Стоянов, Георги Дилков, Димитър Дичев и Румен Русев са били посочени от Жорж Ганчев като най-отличили се в подаването на закони през изминалата парламентарна сесия. Партийното ръководство е дало висока оценка и на останалите, защото те били най-малката група, но най-активна в парламента. Ръководството на блока е решило да поднови подписката си за връщането на смъртното наказание.
В отговор на въпроса относно какво очаквате от Желев след срещата му с Костов, Жорж Ганчев заявява, че сега СДС използва инерцията от вота на недоверие, за да стигне до "максималните" си успехи по разклащането на политическото статукво в България. Но престъпността трябва да се ликвидира със закони, с връщане на смъртното наказание и с изтеглянето на президентските укази, с които били пуснати бандюгите. До края на мандата на Желев трябва да му се забрани да помилва.


25.01.1996 "Труд" Оставката на вътрешния министър Любомир Начев вероятно ще поискат ръководството и депутатите от БББ. Г-н Георги Дилков - Лорда заявява пред вестника, че правителството не само не е успяло да пречупи гръбнака на престъпността, а на практика въобще не й противодейства реално. Лидерът на БББ Жорж Ганчев заявява, че ако БСП издигне за кандидат-президент Георги Пирински той ще го смаже. Г-н Ганчев казва също, че той може да напише Бяла книга за всичките национални предателства на президента Желев. На въпроса с какво би започнал, ако евентуално бъде избран за президент, г-н Ганчев заявява, че ще сформира една администрация от много интелигентни и патриотично настроени професионалисти, а не аматьори. Тези хора ще се борят преди всичко да се намали администрацията на държавата, защото в момента тя е много раздута и цинично изстисква финансови сокове от населението.


"Банкеръ" В интервю за вестника относно управлението на БНБ Жорж Ганчев заявява, че само личности, а никакви екипи, само професионалисти, а не партийни окраски го вълнуват в бъдещия състав на БНБ. На въпроса с какво ще се различава управлението на г-н Папаризов от това на проф. Вълчев лидерът на БББ отговаря, че г-н Папаризов е прагматик и е страхотно добре запознат с материята, има добри връзки в чужбина, бил е на семинара на Европейския съюз в Солун. Мнението на г-н Ганчев е, че г-н Папаризов трябва да се абстрахира напълно от правителството, ако е достоен българин.


23.01.1996 "Труд" Лидерът на БББ заявява по повод срещата на Желев - Костов, че е среща между един бивш марксист-ленинист, член на БКП на име Желю Митев Желев и един кандидат-член на БКП, неуспял доцент по политикономия с жена бивша партийна секретарка. Това като единствена опозиция звучи смехотворно. Истинската опозиция са индивидите , които са се борили срещу предишния режим - аз съм един от тях, 25 години в изгнание, споделя г-н Ганчев. Неговото огромно желание е на президентските избори да присъстват: представител на СДС, и Желю, и Симеон II, и човек от БСП и да спечели най-добрият в присъствието на Жорж Ганчев в тази кампания.


24.01.1996 "24 часа" На заседанието на Политическия съвет на БББ Георги Стоянов, Георги Дилков, Димитър Дичев и Румен Русев са били посочени от Жорж Ганчев като най-отличили се в подаването на закони през изминалата парламентарна сесия. Партийното ръководство е дало висока оценка и на останалите, защото те били най-малката група, но най-активна в парламента. Ръководството на блока е решило да поднови подписката си за връщането на смъртното наказание.
В отговор на въпроса относно какво очаквате от Желев след срещата му с Костов, Жорж Ганчев заявява, че сега СДС използва инерцията от вота на недоверие, за да стигне до "максималните" си успехи по разклащането на политическото статукво в България. Но престъпността трябва да се ликвидира със закони, с връщане на смъртното наказание и с изтеглянето на президентските укази, с които били пуснати бандюгите. До края на мандата на Желев трябва да му се забрани да помилва.


25.01.1996 "Труд" Оставката на вътрешния министър Любомир Начев вероятно ще поискат ръководството и депутатите от БББ. Г-н Георги Дилков - Лорда заявява пред вестника, че правителството не само не е успяло да пречупи гръбнака на престъпността, а на практика въобще не й противодейства реално.Това, че ще сформира една администрация от много интелигентни и патриотично настроени професионалисти, а не аматьори. Тези хора ще се борят преди всичко да се намали администрацията на държавата, защото в момента тя е много раздута и цинично изстисква финансови сокове от населението.


"Банкеръ" В интервю за вестника относно управлението на БНБ Жорж Ганчев заявява, че само личности, а никакви екипи, само професионалисти, а не партийни окраски го вълнуват в бъдещия състав на БНБ. На въпроса с какво ще се различава управлението на г-н Папаризов от това на проф. Вълчев лидерът на БББ отговаря, че г-н Папаризов е прагматик и е страхотно добре запознат с материята, има добри връзки в чужбина, бил е на семинара на Европейския съюз в Солун. Мнението на г-н Ганчев е, че г-н Папаризов трябва да се абстрахира напълно от правителството, ако е достоен българин.

 

Още за БББ виж тук>>>