Красимир Обретенов към пловдивчани

Уважаеми съграждани,

Неслучайно през последните години Пловдив си извоюва славата на "столица на демокрацията” у нас. Но освен с привързаността си към демократичните принципи, пловдивчани с основание се гордеят и с още нещо - привързаност и вярност към любимия град, за чийто просперитет вече е ясно, че всеки трябва и може с нещо да допринесе.

Затова съм убеден, че Пловдив е най-подходящата община за провеждане на експеримента за "пряка демокрация” - провеждането на т.нар. “мини-референдуми” - и че пловдивчани - на първо време тези, които по силата на жребия са попаднали в първата извадка от 1000 души - няма да пропуснат предоставената им възможност да дадат гласа си, за да бъдат решени по най-демократичен иачнн някои от проблемите на Пловдив.

За първи път в Източна Европа се прави опит за въвеждане на елементи па “пряката демокрация” и искам да ви уверя, че съветниците от Пловдивския общински съвет ще подкрепят и оценят вашето сътрудничество при вземането на решения по нелеки и засягащи множество наши съграждани въпроси.

Убеден съм, че участието ви в експерименталния "мини-референдум” ще извършите с отговорност след внимателно претегляне на доводите “за” и "против” предлаганите ви решения.

Красимир Обретенов ( председател на Общинския съвет)